Nepřihlášený uživatel Přihlásit Registrace NIA
Webové aplikace Úřadu průmyslového informací užívají nezbytné soubory cookies k technickému zajištění funkčnosti a pro potřeby poskytování služby informační společnosti, která je výslovně vyžádána uživatelem. Rozumím

Detail: PV2013-128

Údaje byly získány dne: 19.05.2024 19:46. 
Poslední aktualizace dat: ÚPV-ČR 19.05.2024
UPOZORNĚNÍ: tento výpis má pouze informativní charakter a údaje pro jeho vytvoření byly získány na síti Internet. Domníváte-li se, že obsahuje chyby, obraťte se prosím na Úřad průmyslového vlastnictví.
Základní bibliografie 
(21) Číslo přihlášky
2013-128
(11) Číslo dokumentu
304727
(22) Datum podání
21.02.2013
 Priorita
(54) Název
CS: Způsob výroby vína se zachovanou přírodní antioxidační kapacitou a nízkým obsahem SO2
EN: Process for preparing wine with maintained natural antioxidative capacity and low content of SO2
(71/73) Přihlašovatel/Majitel
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, nám. T. G. Masaryka 5555, 760 01 Zlín, Česká republika
(72/75) Původce
prof. Ing. Vlastimil Fic, DrSc., Hodonín, Česká republika
Ing. Michal Fic, Velké Bílovice, Česká republika
prof. RNDr. Vlastimil Kubáň, DrSc., Brno, Česká republika
 Zástupce
UTB ve Zlíně, Univerzitní institut, Ing. Dana Kreizlová, nám. T.G. Masaryka 5555, 760 01 Zlín, Česká republika
(51) MPT
C12G1/04 (2006.01), C12G1/00 (2006.01), G01N33/14 (2006.01)
(40) Datum zveřejnění
10.09.2014
(47) Datum udělení patentu
30.07.2014
(24) Datum publikace udělení ve věstníku ÚPV
10.09.2014
 Stav
Platný dokument Stáhnout xml se stavem
  
12. - poplatek zaplacen
 Druh
PV národní s žádostí o udělení patentu
Časová osa 
21.02.2013

podání přihlášky

02.04.2013

podání žádosti o úplný průzkum

10.09.2014

zveřejnění a publikace udělení patentu

21.02.2025

datum, do kdy jsou uhrazeny udržovací poplatky

Anotace 
(57)  
CS:

Způsob výroby vína se zachovanou přírodní antioxidační kapacitou a s nízkým obsahem SO2 spočívá v tom, že u vstupní suroviny se provede stanovení obsahu biologicky aktivních látek (BAL) a ekvivalentní určení přírodní antioxidační kapacity (PAK), vstupní surovina se podrobí jednotlivým technologickým etapám procesu zpracování, během něhož se ve všech předem stanovených kritických bodech těchto technologických etap provede zjištění změny obsahu BAL-PAK, takto zjištěný pokles obsahu BAL (PAK) se nahradí ekvivalentní dávkou SO2 jako látky se syntetickou antioxidační kapacitou (SAK) v přebytku až do 40 mg/l u bílého vína nebo 30 mg/l u červeného vína (20% z normativu SO2 pro tato vína bez zvýšeného obsahu cukru). Celková antioxidační kapacita na výstupu z technologického procesu výroby vína je tvořena až z 35 % přírodní antioxidační kapacitou a zbytek je tvořen SAK – podílem SO2. Kritické body přitom představuje a) ukončení lisování hroznů za získání hroznové šťávy, b) ukončení kvašení moštu před separací kvasnic a bentonitových kalů, c) vyzrávání 3 až 4 týdny po separaci kvasnic a bentonitových kalů, d) ukončení technologického procesu výroby vína před plněním do lahví nebo před zpracováním na další produkty na bázi vína, e) příprava k dodatečné manipulaci, jako je přečerpávání, filtrace, transport.


EN:

The invented process for preparing wine with maintained natural antioxidative capacity and low content of SO2 is characterized by determining the content of biologically active substance (BAL) in the starting material and by carrying out equivalent determination of a natural antioxidative capacity (PAK), subjecting the starting material to individual processing steps during which the determination of change in the content of BAL – PAK is carried out in each processing step in a predetermined critical points thereof. So determined drop of the BAL (PAK) content is then substituted by an equivalent dosage of SOi2 as a substance with a synthetic antioxidative capacity (SAK) and namely in an excess of up to 40 mg/l in a white wine or 30 mg/l in a red wine (20 percent of the SOi2 standard for these wines without increased amount of sugar). The total antioxidative capacity at the output of the wine preparation processing steps consists of up to 35 percent of the natural antioxidative capacity and the balance is SAK – with the share of SOi2. At the same time, the critical points are as follows: a) finish of wine grape pressing in order to obtain wine grape juice, b) finish of the wine grape juice fermentation prior separation of yeast and bentonite sludge, c) ripening for a period of 3 to 4 weeks after separation of yeast and bentonite sludge, d) finish of wine preparation technological process prior filling thereof in bottles or prior processing thereof to other wine-based products, e) preparation for additional handling such as pumping, filtration and transportation.

Obrázek 
Dokumenty 
 Zveřejněná přihláška
 Udělený patent
Přehled položek řízení 
Oprávněná úřední osoba / umístění: archiv / archiv
Číslo položkyDatum evidence podáníDatum odesláníNázev položkyDatum vyřízení žádostiDatum nabytí právní mociPoplatek uhrazenDatum evidence platbyČíslo věstníku
   12.rok - udržovací poplatek  Ano 24.01.2024 
   AKTUALIZACE ÚDAJŮ O SUBJEKTU DLE ISZR     
   11.rok - udržovací poplatek  Ano 19.01.2023 
18 14.06.2022odeslání dodatku     
   UKONČENÍ PLATNOSTI LICENCE     
1706.06.2022 žádost o ukončení platnosti licence14.06.2022    
   10.rok - udržovací poplatek  Ano 17.01.2022 
   9. rok - udržovací poplatek  Ano 19.01.2021 
   8. rok - udržovací poplatek  Ano 13.01.2020 
   7. rok - udržovací poplatek  Ano 22.01.2019 
   6. rok - udržovací poplatek  Ano 10.01.2018 
16 18.01.2017odeslání dodatku     
   ZÁPIS LICENČNÍ SMLOUVY     
   5. rok - udržovací poplatek  Ano 16.01.2017 
1503.01.2017 žádost o zápis licence18.01.2017 Ano 16.01.20172017/05  publikováno: 01.02.2017
   4. rok - udržovací poplatek  Ano 02.02.2016 
14 04.09.2014doručení patentové listiny     
   NABYTÍ P.M. - ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ PATENTU 05.09.2014   
 04.08.2014 doručenka     
13 30.07.20141.- 3.rok-udržovací poplatek 05.09.2014Ano 11.09.2014 
   UDĚLENÍ PATENTU    2014/37  publikováno: 10.09.2014
   ZVEŘEJNĚNO    2014/37  publikováno: 10.09.2014
 23.06.2014 doručenka     
12 20.06.2014vyžádání poplatku za patentovou listinu  Ano 04.07.2014 
1025.04.2014 přepracované/doplněné podlohy     
9 27.03.2014zpráva o výsledku úplného průzkumu     
707.01.2014 přepracované/doplněné podlohy     
814.01.2014 přepracované/doplněné podlohy     
6 11.11.2013zpráva o výsledku úplného průzkumu     
302.04.2013 žádost o úplný průzkum04.04.2013 Ano 15.03.2013 
 14.03.2013 doručenka     
2 13.03.2013vyžádání poplatku     
121.02.2013 PV - podání přihlašovatelem  Ano 15.03.2013 
Oprávněná úřední osoba / umístění: archiv / archiv
Název položky
12.rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
24.01.2024

Název položky
AKTUALIZACE ÚDAJŮ O SUBJEKTU DLE ISZR

Název položky
11.rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
19.01.2023

Číslo položky
18
Datum odeslání
14.06.2022
Název položky
odeslání dodatku

Název položky
UKONČENÍ PLATNOSTI LICENCE

Číslo položky
17
Datum evidence podání
06.06.2022
Název položky
žádost o ukončení platnosti licence
Datum vyřízení žádosti
14.06.2022

Název položky
10.rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
17.01.2022

Název položky
9. rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
19.01.2021

Název položky
8. rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
13.01.2020

Název položky
7. rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
22.01.2019

Název položky
6. rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
10.01.2018

Číslo položky
16
Datum odeslání
18.01.2017
Název položky
odeslání dodatku

Název položky
ZÁPIS LICENČNÍ SMLOUVY

Název položky
5. rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
16.01.2017

Číslo položky
15
Datum evidence podání
03.01.2017
Název položky
žádost o zápis licence
Datum vyřízení žádosti
18.01.2017
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
16.01.2017
Číslo věstníku
2017/05  publikováno: 01.02.2017

Název položky
4. rok - udržovací poplatek
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
02.02.2016

Číslo položky
14
Datum odeslání
04.09.2014
Název položky
doručení patentové listiny

Název položky
NABYTÍ P.M. - ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ PATENTU
Datum nabytí právní moci
05.09.2014

Datum evidence podání
04.08.2014
Název položky
doručenka

Číslo položky
13
Datum odeslání
30.07.2014
Název položky
1.- 3.rok-udržovací poplatek
Datum nabytí právní moci
05.09.2014
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
11.09.2014

Název položky
UDĚLENÍ PATENTU
Číslo věstníku
2014/37  publikováno: 10.09.2014

Název položky
ZVEŘEJNĚNO
Číslo věstníku
2014/37  publikováno: 10.09.2014

Datum evidence podání
23.06.2014
Název položky
doručenka

Číslo položky
12
Datum odeslání
20.06.2014
Název položky
vyžádání poplatku za patentovou listinu
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
04.07.2014

Číslo položky
10
Datum evidence podání
25.04.2014
Název položky
přepracované/doplněné podlohy

Číslo položky
9
Datum odeslání
27.03.2014
Název položky
zpráva o výsledku úplného průzkumu

Číslo položky
7
Datum evidence podání
07.01.2014
Název položky
přepracované/doplněné podlohy

Číslo položky
8
Datum evidence podání
14.01.2014
Název položky
přepracované/doplněné podlohy

Číslo položky
6
Datum odeslání
11.11.2013
Název položky
zpráva o výsledku úplného průzkumu

Číslo položky
3
Datum evidence podání
02.04.2013
Název položky
žádost o úplný průzkum
Datum vyřízení žádosti
04.04.2013
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
15.03.2013

Datum evidence podání
14.03.2013
Název položky
doručenka

Číslo položky
2
Datum odeslání
13.03.2013
Název položky
vyžádání poplatku

Číslo položky
1
Datum evidence podání
21.02.2013
Název položky
PV - podání přihlašovatelem
Poplatek uhrazen
Ano
Datum evidence platby
15.03.2013

Převody a změny majitelů/vlastníků 
  
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Nám. T. G. Masaryka 5555, 760 01 Zlín, Česká republika
Platnost: 30.07.2014 - 18.10.2023
Licence 
Jiná práva a ostatní rozhodné údaje 
Úřední opravy 
Publikace ve Věstníku ÚPV 
  
2014/37  publikováno: 10.09.2014 - UDĚLENÍ PATENTU
2014/37  publikováno: 10.09.2014 - ZVEŘEJNĚNO
2017/05  publikováno: 01.02.2017 - žádost o zápis licence
Příbuzné spisy